PŘÍBĚH BAREV - MODRÝ LEDEN

LEDEN je první měsíc v roce. Leden je zimní měsíc, který je ledový a mrazivý a zde vznikl jeho název.

Když v lednu napadne sníh, vysvitne slunce a modrá obloha se v jasu paprsků odráží ve sněhu, tak i sníh působí jakoby měl modrý nádech. 

Právě proto jsme vybrali pro tento měsíc modrou barvu. 

Bledě modrá nám připomíná sněhové vločky, zimu a mrazivou zimní oblohu. Tmavě modrá naopak připomíná, že v lednu jsou ještě dlouhé zimní noci.

Modrá barva je barva vesmíru, oblohy i oceánů a je spojená s otevřenými prostory, svobodou, intuicí a představivostí.

Z psychologického hlediska je to barva uklidňující, a proto je vhodná i do interiérů. Bledě modrá Vaše bydlení rozjasní, ale působí i chladivým dojmem, proto je vhodnější ve formě polštářků, hrníčků, svíček a jiných doplňků. Určitě ale bude pěkná na zdi v dětském pokojíčku, kde ji lze zkombinovat s různými obrázky a samolepkami. Tmavě modrá bude zase vhodnější např. v pracovně, ale v menší míře určitě i ve společných prostorech jako kontrast bílé.

Do modré se rádi oblékají citliví a upřímní lidé. Díky různým odstínům modré ji lze kombinovat téměř s jakoukoliv barvou. Tmavě modrá bude kontrastní se světlejšími odstíny snad všech barev, světle modrá zase s tmavšími odstíny.

A co vy? Máte rádi modrou? 

Tento měsíc jsme pro Vás opět připravili 5 akčních produktů, tentokrát v modré barvě. 
Těšit se můžete na efektní směsovou přízi s obsahem vlny a s nopky Kar Tanesi; oblíbenou žinylkovou přízi s očky Puffy, vlněnou přízi  Merino Royal (Alize), splétanou šňůru Chainy Cotton (ReTwisst) nebo teploučkou látku fleece, která Vás v zimně zaručeně zahřeje :)

Sledujte nás na našem Facebooku https://www.facebook.com/prohackovani.cz, kde se postupně objeví všechny akce a na konci ledna Vás čeká další soutěž ;)