PŘÍBĚH BAREV - VÍNOVÝ ŘÍJEN

I když je říjen druhý podzimní měsíc, tak v nás může vyvolávat ještě vzpomínky na poslední letní dny, ale také nám připomene, že už se blíží zima. Na jednu stranu jsou dny, kdy teploty přesahují 20°C, na stranu druhou klesají i k bodu mrazu. Koneckonců, kolikrát už nás překvapil sníh v posledních říjnových dnech? 

V říjnu se už některá zvěř připravuje k zimnímu spánku, jiná vstupuje do období říje, zejména vysoká zvěř, a odtud vznikl název říjen. A tak, stejně jako u ostatních měsíců, se naprosto vymykáme univerzálnímu celosvětovému pojmenování, 

Díky nízkým teplotám se začne "vybarvovat" listí a příroda hraje všemi barvami... žlutou, oranžovou, hnědou, červenou nebo třeba vínovou. V tomto měsíci je také vinobraní. Určitě znáte odrůdu Bordeaux, lahodné červené víno... Právě to nám pomohlo v rozhodování barvy pro měsíc říjen :) Vínovou barvu, nebo-li bordó, jsme vybrali kvůli její spojitosti s přírodou.

Bordó je tmavý odstín červené, od které přebírá její vlastnosti. Pokud nosíte rádi vínovou barvu, tak jste odvážní, vitální, energetičtí, máte pevnou vůli a vůdčí schopnosti. Červená v této barvě signalizuje zejména lásku, ale také životní sílu a radost. Vínová barva může obsahovat také prvky hnědé. Pokud tedy patříte mezi milovníky hnědovínové barvy, pak k tomu všemu stojíte nohami pevně na zemi, jste trpěliví a spolehliví, a to i po finanční stránce. 

Vínová barva může krásně oživit Vaše bydlení, pokud to s ní nepřeženete. Velké množství vínové barvy může působit klaustrofobicky, pokud s ní vymalujete celý dům. Pokud ovšem nabarvíte vínovou barvou jednu stěnu a zbytek necháte bílý, tak bude pokoj vypadat veseleji. Různé bytové doplňky dodají Vašemu bytu šmrnc a originální vzhled a v ložnici může taková barva dodat i trochu fantazie ;)

Oblečením ve vínové barvě také nešlápnete vedle a na rozdíl od červené působí tlumeně a elegantně. Vínová barva se díky svému tmavému odstínu hodí na jakoukoliv část oblečení, ať už je to kabát, kalhoty, svetr, košile nebo zimní doplňky jako čepice, šála a rukavice. Nezapomeňme na bordó spodní prádlo, které bude vypadat při nejmenším smyslně! Pokud si nejste jistí, jestli vínová barva není pro vás "až moc", tak ji můžete zkombinovat s jinými barvami. S vínovou barvou budou ladit tmavé odstíny zelené, hnědé, šedé nebo třeba rezavé. V případě, že chcete něco více kontrastního, tak doporučujeme zkombinovat se světlými odstíny šedé, zelené, béžové nebo s neonovými barvami.

V Proháčkování Vám v říjnu nabídneme opět 5 produktů, tentokrát ve vínové barvě neboli bordó. Můžete se těšit na oblíbenou žinylkovou  přízi Puffy, tenkou přízi na hračky Himagurumi, bavlněné špagáty Retwisst na bytové doplňky a kabelky, měkkou přízi s metalickým vláknem Patty na svetříky a nebo bambuli na čepice a kabelky.

Sledujte nás na na našem Facebooku https://www.facebook.com/prohackovani.cz, kde se postupně objeví všechny akce a na konci měsíce října Vás čeká další soutěž ;)