PŘÍBĚH BAREV - HOŘČICOVÉ ZÁŘÍ

PŘÍBĚH BAREV - HOŘČICOVÉ ZÁŘÍ

 

Pokud si někdo myslel (tak jako my), že název září má něco společného se zářením, tak je na omylu :) Září je první podzimní měsíc a jeho název má stejný původ jako říjen. V průběhu září začíná říje zvěře a ve spojení s předložkou "za" (v průběhu) a odpojením přípony "-je" vzniklo září. Je to trošku krkolomné, ale tak to prostě je :)

Nicméně, my si to můžeme spojit s tím, že v září ještě září slunce a můžeme si užívat tohoto krásného měsíce a posledních teplých paprsků. Dřívější západy slunce, díky kterým jsou zářijové večery zalité teplým světlem, v nás probudily myšlenku na "hořčicovou" barvu.

Hořčicová barva je teplejším odstínem žluté, tudíž má stejné vlastnosti jako žlutá. Žlutá barva je nejzářivější ze všech barev, koneckonců je to i barva slunce. Žlutá je barva tepla a hořčicová tuto vlastnost ještě umocňuje. V anglickém jazyce je v překladu nazývána jako "antická zlatá".

Lidé milující hořčicovou barvu mají veselou a přátelskou povahu, jsou optimističtí a kreativní. Vyznačují se také perfekcionismem a smyslem pro pořádek a detail. Pokud máte rádi žlutou barvu, tak často skrýváte emoce a přemýšlíte spíše hlavou než srdcem. Díky tomu jste opatrnější, k sobě více kritičtí a někdy přemýšlíte až moc :)

Z pohledu psychologiehořčicová barva povzbuzující, uvolňující účinek. Přináší pocit souladu a harmonie, uklidňuje a podporuje koncentraci. Stejně jako lidé, kteří mají tuto barvu v oblibě, působí vesele a optimisticky, proto se skvěle hodí do interiéru. Můžete s ní vymalovat třeba celý dětský pokoj, jednu stěnu v obýváku nebo si jen pořídit doplňky jako polštáře, prostírání nebo povlečení na postel. Bude působit hřejivě a rozjasní vaše bydlení. 

Hořčicová barva je krásná sama o sobě, ale skvěle ji doplní barvy země, jako je hnědá, béžová nebo režná. Bude působit uceleně a uklidňujícím dojmem. Pokud ji chcete naopak podtrhnout a zvýraznit, doporučujeme ji zkombinovat s černou, tyrkysovou nebo třeba šedou. Dodá vašemu bytu nebo oblečení zajímavý "touch".

Hořčicovou barvu si určitě zamilujete jako součást vašeho šatníku. Je to barva, kterou můžete nosit v kterémkoliv ročním období. Na podzim si můžete uplést teplý svetr (https://www.prohackovani.cz/prize-s-obsahem-vlny/), šaty či sukni (https://www.prohackovani.cz/akrylove-prize/), šálu, teplý šátek, čepici a mnoho dalších doplňků. Taková háčkovaná kabelka v hořčicové barvě bude také nádherný doplněk ať už na nákupy nebo do práce :) Ideální na ni budou naše špagáty (https://www.prohackovani.cz/spagaty---textilni-prize--/) :)

Jaký máte názor na hořčicovou barvu vy? Máte ji rádi? V kterém ročním období ji nosíte nejraději? Co z ní nejraději vyrábíte? Tento měsíc jsme pro Vás opět vybrali 5 produktů, které si v prvních pěti dnech budete moct koupit za akční cenu. Které produkty to budou? Dnes začínáme duhovým klubíčkem Soft CakeNásledující dny se můžete těšit na příze Cashmira či Pacifikkteré jsou díky obsahu vlny vhodné na teplejší svetry, Etrofil Jeans na podzimní sukně a šaty nebo bavlněný úplet na sukně, šaty, nákrčníky nebo třeba čepice.

Sledujte nás na na našem Facebooku https://www.facebook.com/prohackovani.cz, kde se postupně objeví všechny akce a na konci měsíce září Vás čeká další soutěž ;)