PŘÍBĚH BAREV - TYRKYSOVÝ ČERVENEC

ČERVENEC, stejně jako červen, dostal své jméno podle červených plodů, které v tomto měsíci plně dozrávají. Jedna z verzí také je, že už našim předkům došly nápady na názvy měsíců, a tak k červnu jednoduše přidali příponu -ec, a tak vznikl ČERVENEC.

Začátkem července máme dva významné státní svátky, ale věděli jste, že ve stejné data jsou i dva mezinárodní dny s mnohem romantičtějším charakterem? 5. července oslavuje celá zeměkoule Mezinárodní den objetí zdarma a 6. července následuje Světový den polibku :)

ČERVENEC je nejteplejší měsíc v roce, teploty mnohdy stoupají až ke 40°C a to v nás vyvolává touhu odjet k moři a nechat se osvěžovat mořským vánkem a vlnkami… A právě proto jsme pro tento měsíc vybrali tyrkysovou barvu.

TYRKYSOVÁ je barva moře, barva která v nás probouzí pocit léta, symbolizuje lásku, radost a optimismus. To se odráží i v oblečení v tyrkysové barvě, které si na sebe v létě rádi vezmeme. Ať už si oblečeme šaty, tílko, sukni, kalhoty nebo si vezmeme tyrkysovou kabelku či plážovou tašku, tyrkysová barva nás vždy rozzáří. Tyrkysové plavky zase zvýrazní opálení a když si k nim uháčkujete pareo ve stejné barvě z našich tenkých bavlněných přízí, tak budete jedinečná i u vody :) 

TYRKYSOVÁ je směsí barev zelené a modré. Podle toho, která převládá, má tyrkysová více zelený nebo modrý nádech, a právě proto často vznikají dohady, jestli je ta barva modrá nebo zelená. Pokud si nejste jisti, tak v tom případě je to TYRKYSOVÁ :) Svůj název tato barva dostala podle kamene tyrkys, který je právě v odstínech modré a zelené. 

Z psychologického hlediska v nás TYRKYSOVÁ barva vzbuzuje pocit harmonie, klidu a vnitřní rovnováhy. Spojuje v sobě vlastnosti modré a zelené, má uklidňující účinky pro tělo i duši, navozuje pozitivní energii a inspiruje. Lidé, kteří mají v oblibě tyrkysovou jsou přátelští, komunikativní a sebevědomí, ale také vynalézaví a kreativní.

To vše jsou důvody, proč se TYRKYSOVÁ skvěle hodí i do interiéru. Ať už se potřebujete po dlouhém dni zklidnit, dobít energii nebo něco tvořit, tyrkysová barva Vám poslouží pro každou příležitost. Můžete se rozhodnout, zda si chcete vybarvit pokoj tyrkysově nebo ho jen zpestřit a oživit doplňky v této barvě. V tom druhém případě máme pro Vás tip... Z našich špagátůšňůr a ribbonů si můžete uháčkovat nádherné košíky, koberečky, polštáře, prostírání, nebo třeba potah na květináč nebo vázu. 

Tyrkysová se nehodí k úplně každé barvě, protože sama je to barva velmi kontrastní. Určitě nešlápnete vedle, když ji zkombinujete s odstíny bílé nebo šedé, s černou, ale zajímavě bude vypadat i s odstíny hnědé a béžové. 

Jak vidíte tyrkysovou vy? Máte ji v oblibě? 

Jako obvykle Vám hned na začátku měsíce přineseme 5 akčních produktů v tyrkysové barvě. Chcete vědět na co se můžete těšit? Bude mezi nimi bavlněná příze na léto Camilla, duhové klubíčko Acorus, ribbon od Retwisstušňůra Cordy a na závěr jsme vybrali z látek Letní SoftshellNa konci měsíce proběhne opět soutěž v duchu tyrkysové, tak se máte na co těšit! Sledujte nás na FB https://www.facebook.com/prohackovani.cz, kde bude soutěž vyhlášená poslední týden v měsíci.