ReTwisst vs. Filars

ReTwisst

Jistě mnozí z vás zaregistrovali (a věříme, že i oblíbili) příze ReTwisst, které jsou v nabídce produktů Proháčkování.

Rádi bychom vás lépe seznámili s tímto výrobcem a produkty, které vyrábí.

Společnost ReTwisst byla založená v roce 2011 s vizí výroby přízí bez chemických procesů či zatěžování přírody. Zaměřila se proto na výrobu produktů z recyklovaných materiálů z nevyužitých zbytků textilií, které získávají od výrobců textilu a známých světových značek. Recyklované textilie jsou pak pečlivě zkontrolovány, tříděny dle kvality a následně připraveny pro výrobu.

Společnost ReTwisst zpracovává ročně 6 500 000 Kg recyklovaného materiálu. Díky tomu vyrábí příze bez dalšího využití chemických přípravků. Při výrobě přízí z těchto materiálů není nepoužívána ani voda. Důsledkem výroby přízí z recyklovaných materiálů je obrovská úspora vody, a to konkrétně 52 000 000 tun vody každý rok. Tím ReTwisst výrazně přispívá k ochraně životního prostředí a obměnitelných zdrojů.

ReTwisst nabízí široký výběr recyklovaných přízí, z nichž prvními byly oblíbené Špagáty Retwisst. Tyto špagáty patří i nadále mezi nejoblíbenější příze na výrobu domácích doplňků. Dalšími oblíbenými přízemi z recyklovaných materiálů, které najdete i v Proháčkování, jsou např. šňůry XXLace, Chainy Cotton, Chainy Cotton Cake, plochá šňůrka Ribbon, nebo rozčesávací příze Macrame String v šíři 3 nebo 5 mm, ideální na drhání či lapače snů.

Nejen že výrobky z těchto přízí jsou krásné, ale při využívání produktů z recyklovaných materiálů můžete mít příjemný pocit, že jste udělali něco dobrého pro naši planetu.

 

Filars

Společnost ReTwisst se neustále snaží rozvíjet, přichází s inovacemi a dělá vše proto, aby uspokojila co nejširší okruh lidí, kteří rádi tvoří, háčkují a pletou. Začali tedy vyrábět i příze, které nelze vyrábět z recyklovaných materiálů.

Jak jsme již psali, příze značky ReTwisst jsou vyrobeny výhradně z recyklovaných materiálů. Dříve byly pod značkou ReTwisst vyráběny i některé příze z nerecyklovaných materiálů. Aby rozlišili tyto dva způsoby zpracování a výroby přízí, založili dceřinou společnost FILARS, pod kterou začali vyrábět pouze příze z nerecyklovaných materiálů.

Pod značkou Filars nyní najdete 4nitková duhová klubíčka Filars Soft Cake (dříve Soft Cake, zn. ReTwisst) v nádherných barevných kombinacích a novinku v našem eshopu: Filars Chainy Polyester, což je lesklá šňůrka v krásných odstínech. 

Všechny produkty ReTwisst a Filars u nás najdete v kategorii "Příze podle Výrobce" pod jmeném výrobce ReTwisst. 

Produkty Filars navíc můžete najít i v samostatné kategorri Filars (Příze podle Výrobce), která se, jak pevně věříme, bude nadále rozšiřovat.